Dit nieuwsbericht is niet actueel!

18/09 World Clean Up Day !

In september 2020 zijn miljoenen mensen over de hele wereld buitengekomen om zwerfvuil op te ruimen tijdens de derde editie van World Cleanup Day!

Ook in Wemmel organiseerden we een zwerfvuilopruimactie in coronatijden. Dit jaar organiseren we weer een nieuwe actie. De gemeente voorziet materiaal (afvalzakken, knijpers, handschoenen...) voor de deelnemers. Je schrijft je hiervoor op voorhand in via https://www.wemmel.be/nl/formulier/272/ inschrijving-world-cleanup-day. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar omgeving@wemmel.be.

Deze opruimactie gaat door onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Oude gemeentelijke afvalzakken

Sinds 1 augustus 2021 worden enkel de nieuwe afvalzakken van Intradura gebruikt voor de ophaling van huishoudelijk afval. Wie toch nog een oude gemeentelijke afvalzak buiten plaatst, kan een boete voor sluikstort krijgen. Tijdens de World Cleanup Day kan je je oude zakken inleveren op het gemeentehuis en dit met een minimum van 5 zakken. Het bedrag wordt nadien op je rekening gestort.

Wist je dat …

…de hondenpoep laten liggen ook een vorm van zwerfvuil is?

Waarom?

  • Vuil trekt vuil aan. Na de eerste hondenpoep, komt er al snel een tweede of een derde bij. Het getuigt van weinig respect, ontsiert de buurt en zorgt voor de nodige geurhinder.
  • Het is voor niemand fijn als je er met je schoenen intrapt of als bij het grasmaaien het allemaal in het rond vliegt.
  • Het is zelfs gevaarlijk voor de gezondheid omwille van de bacteriën en wormen/eitjes die hondenpoep bevat. Het is schadelijk voor zowel mens als dier.
  • Je kan een fikse boete oplopen als je op heterdaad betrapt wordt of als je geen hondenpoepzakje bij de hand hebt tijdens de wandeling met je hond.

Zorg dat je altijd een hondenpoepzakje bij de hand hebt, zodat je de hondenpoep netjes in de vuilnisbak of hondenpoepbuis kan gooien. Handhavers zullen hierop controleren.

Waar vind je een hondenpoepbuis?

  • Zoek de locatie van hondenpoepbuizen op ons stratenplan, door in de linkerkolom de selectielijst ‘dieren’ aan te klikken: http://stratenplan.wemmel.be/.
  • Geen hondenpoepbuis gevonden tijdens je wandeling? Laat het weten aan de dienst Omgeving en zij bekijken of er eentje extra kan geplaatst worden.
Gepubliceerd op di 17 augustus 2021

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Dr. H. Folletlaan 28
1780 Wemmel
tel.
02/462.05.60
fax
02/462.05.59
e-mail
omgeving@wemmel.be

Recyclagepark

adres
Tennisdreef 9
1780 Wemmel

Lees meer artikels over