Wegenwerken - premie bij hinder openbare werken

Handelaars die hinder ondervinden van wegenwerken, kunnen in aanmerking komen voor een hinderpremie. Sinds kort moet u die niet meer zelf aanvragen maar wordt die automatisch toegekend.

Sinds 1 juli 2017 moet u geen attest meer aanvragen bij de gemeente om de premie te krijgen van de Vlaamse overheid. Als er werken aan de gang zijn in uw straat en u voldoet aan de voorwaarden, wordt ze nu automatisch toegekend.

Wie komt in aanmerking?

De detailhandel, de horeca en allerhande diensten waarvoor persoonlijk en direct contact met de klanten vereist is, komen in aanmerking voor de premie. De onderneming mag maximaal negen werknemers tellen.

Hoeveel bedraagt de premie?

De hinderpremie bedraagt 2.000 euro. Daarnaast kan u ook nog een extra premie van 80 euro per dag krijgen vanaf de 22ste sluitingsdag.

Hoe werkt het?

De gemeente voert de wegenwerken in in een algemeen meldsysteem voor werken op het openbaar domein (GIPOD). Deze gegevens worden gecombineerd met die uit de Kruispuntbank voor Ondernemingen en zo wordt bepaald wie recht heeft op een hindervergoeding.

Meer info?

Meer informatie vindt u via www.vlaio.be/hinderpremie (Agentschap Innoveren en Ondernemen), of stuur uw vraag naar hinderpremie@vlaio.be. De brochure 'Hinder door wegenwerken voor uw deur?’ kunt u aanvragen via communicatie@vlaio.be.

Openingsuren en contact

Dienst patrimonium & mobiliteit

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.11.20
e-mail
patmob@wemmel.be

Dienst patrimonium

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.11.20
e-mail
patrimonium@wemmel.be

Dienst mobiliteit

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.12.40
e-mail
mobiliteit@wemmel.be