Fiberklaar

Fiberklaar wil 1,5 miljoen Vlaamse woningen ‘fiberklaar’ maken tegen 2028. Deze fibertechnologie brengt glasvezel tot binnen in de woning en laat een supersnelle en stabiele communicatie toe. Fiberklaar biedt een open netwerk aan, waarop alle providers welkom zijn.

In eerste instantie zal Fiberklaar iedereen uitgebreid informeren. Aan de hand van informatiesessies, zowel online als fysiek, maar ook via folders per post en publicaties op de sociale media. Aan de infosessie koppelt Fiberklaar een gezellig samenzijn, met een drankje. Schrijf je zeker in voor zo’n infomoment.

Voor wie

Ook al ben je vandaag helemaal tevreden over jouw internetaansluiting, dan nog is de nieuwe glasvezelkabel interessant. Je kan de aansluiting immers alvast laten voorzien en nadien kiezen of je al dan niet overstapt van jouw huidige internetabonnement naar een formule op de glasvezelkabel.

Voorwaarden

Pas als binnen het projectgebied in Wemmel 20 procent van de inwoners intekent op een gratis glasvezelaansluiting, zal Fiberklaar daadwerkelijk het netwerk aanleggen. Op die manier weet Fiberklaar of er voldoende interesse is en kan het de investeringen maken die nodig zijn voor de bouwwerken. Maak dus zeker jouw interesse kenbaar via de website als je een aansluiting wil.

Hoe aanvragen

Fiberklaar zal de glasvezelkabels onder voetpaden of bermen aanleggen. Het is aan jou om te beslissen of je ook een aansluiting tot in de woning wil. Daarvoor kan je intekenen op de website van Fiberklaar. Daar ontdek je of jouw adres behoort tot het gebied dat in eerste fase zal aangelegd worden en kan je je vrijblijvend registreren voor een gratis huisaansluiting. Vervolgens komt een huisbezoeker langs die met jou zal bekijken waar precies de aansluiting binnen kan komen in jouw woning.

Meer info

Op woensdag 11 januari is iedereen welkom in Bowling Stones (Steenweg op Brussel 397), vanaf 17.00 uur. Wie graag van thuis uit kijkt, kan op dinsdag 17 januari via internet een online presentatie volgen. Na beide momenten is er de mogelijkheid tot vraagstelling. Schrijf je vooraf in via www.fiberklaar.be/nl/wemmel.

Openingsuren en contact

Fiberklaar BV

adres
Raymonde de Larochelaan 13 bus 2 03
9051 Gent
tel.
078/31.99.87
website
https://www.fiberklaar.be/nl/