Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Griepprik belangrijker dan ooit

Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik. Vraag ernaar bij je huisarts.

Griepvaccinatie: extra belangrijk in coronatijden

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie - en voor sommigen pneumokokkenvaccinatie - meer dan ooit belangrijk. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door griep. Laat je dus vaccineren, zo help je jezelf én de zorgverleners. En hou je een bed vrij voor een coronapatiënt.

Gefaseerde aanpak: risicogroepen eerst

Wie behoort tot de groepen waarvoor griepvaccinatie aanbevolen is, kan het vaccin vanaf half oktober toegediend krijgen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins na de prioritaire vaccinatie van de risicogroepen, kan de vaccinatie worden uitgebreid tot de rest van de bevolking. Dat betekent dat anderen het vaccin dan vanaf midden november kunnen bekomen.

Hoeveel kost je griepvaccin?

Behoor je tot bovenstaande groepen? Dan krijg je het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Je betaalt dan nog ongeveer 7 euro. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het na bij je huisarts.

Meer weten over griep en griepvaccinatie?

Surf naar www.laatjevaccineren.be

Gepubliceerd op wo 09 september 2020