Wegenwerken Windberg vanaf 25 mei 2021

Vanaf 25 mei 2021 voert het Agentschap Wegen en Verkeer wegenwerken uit, die hinder kunnen veroorzaken. Waar zijn de werken? Windberg (N290): eerste deel van de rijweg en de fietspaden tussen het kruispunt Rassel en de grens met Merchtem.

Om welke werken gaat het?

De huidige fietspaden in klinkers en beton worden opgebroken en heraangelegd met een asfaltverharding. Er is meer ruimte nodig om de fietspaden vrijliggend te maken en te verbreden. Tussen de rijweg en het fietspad wordt een groenzone van 1 meter gelegd. Hierdoor verdwijnen de parkeerstroken. Het opstelvak voor verkeer dat links afslaat aan het kruispunt van Windberg en Vierwindenlaan wordt opgeheven.

De bushaltes Windberg worden omgevormd tot een bushalte met verhoogd perron. De Lijn schrapt na deze werken de halte 'Vier Winden' aangezien deze halte weinig gebruikt wordt.

Wanneer zijn de werken?

Vanaf 25 mei 2021 tot eind oktober 2021. Het weer en technische problemen op de werf kunnen voor vertraging zorgen.

De werken gebeuren in 3 fases:

  1. 25 mei 2021 - half augustus: werken op de baan richting Brussel.
  2. Half augustus - eind oktober: werken op de baan richting Merchtem
  3. Laatste week van oktober: asfalteringswerken

Waarmee moet u rekening houden?

  • 25 mei - eind oktober: verkeer van Brussel richting Merchtem kan altijd via de Windberg rijden. Enkel tijdens de asfalteringswerken is de Windberg volledig afgesloten.
  • Omleiding voor het verkeer van Merchtem richting Brussel: via Dooren - Wolvertem - Meise.
  • De handelszaken blijven toegankelijk en kunnen via de Steenweg op Merchtem terug richting Wemmel rijden. De bloembakken worden hiervoor tijdelijk weggenomen.
  • Bewoners in de werfzone en de Vierwindenlaan: de woningen zijn bereikbaar als u rijdt richting Merchtem. Vanuit Merchtem zijn de woningen niet bereikbaar via de N290. Indien u richting Brussel wenst te rijden, kan u uw wagen best op de Steenweg op Merchtem parkeren of de omleiding via Brussegem / Merchtem volgen.
  • De bussen van De Lijn volgen vanuit Wemmel - richting Merchtem hun normale traject over de Windberg (N290), rijrichting Brussel zullen ze over de Stwg Op Merchtem richting Brussel rijden, dit via een verkeerslicht dat enkel door lijnbussen kan worden bediend.
  • Het fietsverkeer wordt niet omgeleid maar zal over één fietspad in beide richtingen moeten rijden.

Meer info:

Via de website van Agentschap Wegen en Verkeer: https://wegenenverkeer.be/wemmel

Of door je in te schrijven op be-alert (https://www.be-alert.be/nl/schrijf-je). De gemeente informeert regelmatig over deze werken via BE-Alert en de website www.wemmel.be.

We doen ons best om de hinder te beperken.

Gepubliceerd op wo 12 mei 2021