Bescherm je hond, hou hem aan de leiband

In bossen, natuurgebieden en agrarisch gebied moeten honden altijd aan de leiband. Dit is noodzakelijk om de rust in de natuur te bewaren.

Als je hond los loopt, dan kan de natuurinspecteur, bijzondere veldwachter of boswachter een verslag of proces-verbaal opstellen. Dit betekent dat je een boete tussen 70 euro tot 350 euro kunt krijgen.

Wandel je in Wemmel met de hond?

Dan moet je je hond overal aan de leiband houden: in parken en plantsoenen, op openbare wegen en fietspaden, in de openbare bossen, op speelpleinen, in recreatiecentra, in natuurreservaten, in landbouwgebied en op alle publiek toegankelijke plaatsen.

Op www.natuurenbos.be/hondenzones vind je een overzicht van speciaal afgebakende hondenlosloopzones waar je hond vrij kan ronddartelen onder toezicht van zijn/haar baasje.

Wist je dat een loslopende hond zélf gevaar loopt? Loslopende honden die de natuur in trekken zijn vatbaarder voor ziekten en teken. #hondenaandeleiband

Opgelet voor gif!

Helaas kregen we enkele weken geleden een melding van een inwoner die zijn kat verloor aan gif, dat vermoedelijk opzettelijk in de natuur gelegd werd. Ook daarom is het beter je hond steeds aan de leiband te houden.

Gepubliceerd op wo 09 september 2020
  • Hond aan de leiband

Openingsuren en contact

Milieudienst

adres
Dr. H. Folletlaan 28
1780 Wemmel
tel.
02/462.05.60
fax
02/462.05.59
e-mail
omgeving@wemmel.be

Recyclagepark

adres
Tennisdreef 9
1780 Wemmel

Lees meer artikels over