Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Openbaar onderzoek regionaal mobiliteitsplan

Openbaar onderzoek regionaal mobiliteitsplan  

Onze gemeente maakt samen met 32 andere gemeenten deel uit van de Vervoerregio Vlaamse Rand. In deze vervoerregio hebben we samen een Regionaal Mobiliteitsplan gemaakt om de regio duurzamer, veiliger, welvarender, leefbaarder en meer bereikbaar te maken.   

Doel van het regionaal mobiliteitsplan  

Het Regionaal Mobiliteitsplan werkt naar een veilige en leefbare regio en dit via een beter mobiliteitsaanbod en een betere infrastructuur met aandacht voor voetgangers, fietsverbindingen en openbaar vervoer. Zo wordt onze mobiliteit duurzamer. In tweede orde werkt men ook op de pijlers Gedrag en Ruimte waar men vooral een duurzamere mobiliteit wil stimuleren. Voor alle weggebruikers, zowel de fiets, de bus, de trein, de auto en de logistiek, werd een ideaal scenario uitgewerkt. Om dat scenario te realiseren, bevat het Regionaal Mobiliteitsplan 130 concrete acties die de komende jaren in de vervoerregio Vlaamse Rand zullen worden uitgerold. 

Jouw mening telt  

Als burger krijg je de kans om het plan te bekijken en er eventuele opmerkingen en suggesties over de formuleren. Het openbaar onderzoek loopt van 31 mei tot 29 juli 2023. Via deze link kan deelnemen aan het openbaar onderzoek: vlaanderen.be/openbaar-onderzoek-vervoerregio-vlaamse-rand

Meer informatie over de Vervoerregio Vlaamse Rand kan je vinden op www.wemmel.be en op www.vervoerregiovlaamserand.be.

Je kan ook terecht op een digitale infomarkt voor meer uitleg en toelichting via volgende link: https://geoportal.swecobelgium.be/portal/apps/storymaps/stories/4fe277919bf048c7a0ca4ad4d3f1849b. Of kom langs op de fysieke infomarkt op woensdag 14 juni 2023 van 16u – 19u in de Graaf de Ferraris, Koning Albert II-laan 20, 1000 Brussel, lokaal 01.G.20, eerste verdieping.

Gepubliceerd op do 25 mei 2023

Openingsuren en contact

Dienst patrimonium & mobiliteit

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.11.20
e-mail
patmob@wemmel.be