Vaccinatie van kinderen 5 tot 11 jaar

Op www.laatjevaccineren.be, een website van de Vlaamse overheid, vinden ouders een flyer met informatie over de vaccinatie van kinderen. Die flyer spoort ouders ook aan hun kinderen te laten inenten. Het vaccinatiecentrum wil dat ouders en kinderen een geïnformeerde keuze kunnen maken. Het agentschap benadrukt dat vaccinatie vrijwillig blijft. Daarom werkt het vaccinatiecentrum op basis van boekingen.

De vrijwillige vaccinaties vinden plaats in het vaccinatiecentrum Zijp 101,Wemmel, enkel op weekenddagen: zondag 09/01/2022, zaterdag 15/01/2022 en zondag 16/01/2022, zaterdag 22/01/2022 of zondag 23/01/2022.

Op die dagen worden enkel kinderen uit die leeftijdsgroep gevaccineerd en passen we onze werking aan hen aan. De combinatie van (booster)vaccins voor ouders en kindervaccinatie is dus niet mogelijk.

Anders dan bij de volwassenen moet u - eens u een vaccinatiecode voor uw kind heeft ontvangen - de afspraak van de kinderen zelf op voorhand inplannen zowel voor de eerste dosis (zo 9/1; za 15/1 en zo 16/1; za 22/1 of zo 23/1) als voor de tweede dosis drie weken later.

In gezinnen met meerdere kinderen komen de uitnodigingen afzonderlijk toe maar normaal gezien gebeurt dit binnen een tijdspanne van enkele dagen.

Het vaccinatiecentrum vraagt extra aandacht voor volgende punten:

  • U moet steeds op voorhand een afspraak maken.
  • U moet altijd de Kids-ID of ISI +- meebrengen. Zonder één van deze documenten kan u uw kind niet laten vaccineren.
  • Indien een ouder (per vergissing) het kind desactiveerde, dan moet u via de huisarts de desactivatie ongedaan laten maken. Zonder deze correctie kan uw kind niet gevaccineerd worden.
Gepubliceerd op do 06 januari 2022