Wat en voor wie is de European Disability Card (EDC)?

Wat is de European Disability Card (EDC)?

Met de European Disability Card toon je aan dat je erkend bent voor een handicap, ook als die onzichtbaar is. De kaart geeft je recht op voordelen in je vrije tijd, zoals korting op een inkomticket voor een museum of betere toegang tot attracties in een pretpark.

Wie kan de kaart aanvragen?

Wie erkend is door of hulp krijgt van een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, kan de kaart aanvragen. 
Vanaf 1 januari 2024 krijgen mensen met een handicap automatisch een European Disability Card (EDC) aangeboden zodra ze een erkenning van hun handicap ontvangen.

Hoe en waar kan je de kaart gebruiken? 

• Je kan de European Disability Card gebruiken voor cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten (bijvoorbeeld bezoek aan bioscoop, theater, museum of attractiepark).
• Je kunt de kaart niet alleen in België, maar ook in Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië gebruiken.
• De kaart is strikt persoonlijk. De voordelen zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Je moet de kaart altijd bij je hebben om de voordelen te krijgen.

Voordelen met de kaart

Via deze link vind je een overzicht van partners die voordelen aanbieden met de European Disability Card. Wil je graag weten om welke voordelen het gaat? Neem dan zeker eens een kijkje op de website, of neem contact op met de partner in kwestie.

Openingsuren en contact

Lokaal dienstencentrum EUREKA - Zorgloket

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.18.10
e-mail
eureka@wemmel.be