Verloren en gevonden voorwerpen

Voorwerp gevonden?

Indien je een voorwerp vindt waarvan je de eigenaar niet kent, zijn er twee opties. Je het kan het zelf bijhouden en op zoek gaan naar de eigenaar. Of je kan het afgeven aan het lokaal bestuur zodat wij ervoor kunnen zorgen dat het voorwerp bij de rechtmatige eigenaar terechtkomt. Vul hiervoor dit formulier in.

Het is het lokaal bestuur dat dan de verantwoordelijkheid draagt voor de bewaring, registratie en het beheer van verloren en gevonden voorwerpen. We doen onmiddellijk de nodige inspanningen om de eigenaar te vinden. Indien de eigenaar niet gevonden wordt, zal het voorwerp minstens 6 maanden bewaard worden. Op onze website zijn er foto's te vinden van de gevonden voorwerpen. Soms is hierbij een detail bv. herkenbare sleutelhanger weggelaten om de rechtmatige eigenaar makkelijker terug te kunnen vinden.

Voorwerp verloren?

Heb je zelf een voorwerp verloren?  Dan kan je dit registreren via dit formulier. Hebben we het niet in ons bezit, dan hebben we in ieder geval jouw contactgegevens als het voorwerp later nog wordt binnen gebracht.

E-id of rijbewijs verloren?

Indien je je rijbewijs kwijt bent, dien je aangifte te doen bij de politie. Met het verkregen document kan je bij de dienst burgerzaken een duplicaat aanvragen. Opgelet! Het door de politiediensten afgeleverd attest vervangt je rijbewijs niet. Je mag hier dus geen voertuig mee besturen.

Voor het verlies van je E-id kan je rechtstreeks een nieuw exemplaar aanvragen. Is je identiteitskaart echter gestolen? Bel dan DOC STOP op het gratis nummer 00800 2123 2123 om je kaart te blokkeren. (opgelet, een geblokkeerde kaart kan niet meer opnieuw geactiveerd worden).

Bankkaart verloren?

Laat je bankkaart onmiddellijk blokkeren bij Card Stop via 070/344.344.  Indien je bankkaart gestolen is, doe dan zeker ook aangifte bij de politie.

Herken je een voorwerp in ons media-album en denk je de rechtmatige eigenaar te zijn?

Vul dan dit formulier in zodat onze diensten je kunnen contacteren om het te komen ophalen. Bij sommige foto's is een herkenbaar detail niet mee gefotografeerd om misbruik te voorkomen. Geef dit ontbrekende detail mee bij de beschrijving van het voorwerp.

Openingsuren en contact

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.12.10
e-mail
veiligheid@wemmel.be