Telefoon-ster

Soms kan het zijn dat je wat minder mensen ziet dan je zou willen of dat je nood hebt aan een babbeltje. Het kan ook zijn dat je je om de één of andere reden wat eenzaam voelt. Herken je dit gevoel? Dan is de telefoon-ster misschien iets voor jou.

Wat?

De telefoon-ster is een gratis initiatief van het Lokaal dienstencentrum Eureka. Wekelijks belt één van de ervaren vrijwilligers je op een afgesproken tijdstip op voor een luisterend oor en een goed gesprek. De telefoon-sterren doen dit al vele jaren en hebben dus heel wat ervaring. De gesprekken zijn vertrouwelijk.

Met dit project trachten we de sociale contacten van vereenzaamde inwoners van Wemmel uit te breiden, maar ook een signaalfunctie in te vullen. Wanneer een gebruiker van de telefoon-ster de telefoon niet opneemt, proberen we een contactpersoon te bereiken die de gebruiker opgaf bij de inschrijving.

Voorwaarden

Deze dienst is voor mensen die alleenstaande en zelfstandig wonend zijn én 60 jaar of ouder zijn.

Deelnemen?

Wens je deel te nemen aan de telefoonster als gebruiker of als vrijwilliger? Wil je nog wat meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met het Zorgloket.

Openingsuren en contact

Lokaal dienstencentrum EUREKA - Zorgloket

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.18.00
e-mail
eureka@wemmel.be