Fase 4: Werken Fr. Robbrechtsstraat en deel van Rassel

Waar en wanneer?

Op maandag 8 juni 2020 start de vierde fase van de werken in de Fr. Robbrechtsstraat. Tijdens deze fase werken we in de Fr. Robbrechtsstraat tussen Markt en Kaasmarkt. Dit gedeelte van de Fr. Robbrechtsstraat/Rassel wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze werken duren ongeveer tot 24 juli 2020. Het weer en technische problemen op de werf kunnen voor vertraging zorgen.

Geplande werken:

 1. Opbreken van het bestaande voet- en fietspad
 2. Aanleggen van betonnen greppel, kantstrook en schrikstrook tussen toekomstige rijbaan en nieuw fietspad
 3. Aanleggen van een fiets- en voetpad
 4. Opbreken van asfalt en herprofilering van de straat
 5. Leggen van asfalt op de rijbaan en fietspad

Waarmee moet u rekening houden?

Als u op de (nieuwe) werfzone (Fr. Robbrechtsstraat / Rassel - tussen Markt en Kaasmarkt) woont:

 • U ondervindt veel hinder tijdens deze fase aangezien u op de werfzone woont. Daarom vragen we u om de zone zoveel mogelijk te vermijden met uw wagen en uw wagen te parkeren in de aanpalende zijstraten.
 • Te voet is uw woonst wel bereikbaar.
 • De vuilniswagen komt tijdens de werken niet tot aan uw huis. Plaats uw afvalzak buiten de werfzone op de hoek van de dichtstbijzijnde zijstraat. 

Als u in de wijk Holland, Kouter, J. Deschuyffeleerdreef, G. Van Campenhoutstraat, H. De Keersmaekerlaan en Stwg. op Merchtem (nr 119-285) woont:

 • U kan de Fr. Robbrechtsstraat niet oversteken met de wagen. U moet de wijk in- en uitrijden via het kruispunt Stwg. op Merchtem - Windberg (gewestbaan). 

Als u in de A. Verhasseltstraat woont (stuk tussen Markt en Schoolstraat):

 • Opgelet! Om de omleiding mogelijk te maken is de rijrichting in uw straat omgedraaid. De omleiding komende van de Dries loopt via de A. Verhasseltstraat richting Stwg. op Merchtem. Met andere woorden als u tijdens de werken naar huis rijdt, verloopt dit via de Markt of Dries. Niet langer meer via de Stwg. op Merchtem.
 • Parkeren kan u aan dezelfde kant, maar in de andere rijrichting.
 • Er geldt 1 dag een parkeerverbod om te vermijden dat wagens in de foute rijrichting staan bij het wisselen van rijrichting.
 • De snelheid in de straat beperken we tot 30 km/u. Dit geldt ook op alle omleidingswegen in het centrum.

Als u in de Schoolstraat woont:

 • De Schoolstraat is ter hoogte van de Fr. Robbrechtsstraat afgesloten waardoor uw straat doodlopend wordt. U kan inrijden via de A. Verhasseltstraat. U kan wegrijden richting Stwg. op Merchtem.

De bussen van De Lijn volgen ook de omleiding:

 • Vanuit de Limburg Stirumlaan - Steenweg op Brussel rijdt de lijnbus via de J. vanden Broeckstraat en Dries naar de Fr. Robbrechtsstraat.
 • Er is een nieuwe halte aan het Gemeentelijk Administratief Centrum (J. Vanden Broeckstraat 25).
 • De haltes Markt en Kerk worden niet bediend.

Omleiding

Relegem > Meise

Het verkeer vanuit Relegem richting Meise bereikt de Fr. Robbrechtsstraat via de Kaasmarkt - Maalbeeklaan - J. Vanden Broeckstraat en Dries, en rijden via de Zijp naar Meise.

Meise > Relegem

Het verkeer vanuit Meise richting Relegem rijden via de Dries - A. Verhasseltstraat, Stwg. Op Merchtem, Maalbeeklaan, Kaasmarkt de Rassel.

A. Verhasseltstraat (stuk tussen Markt en Schoolstraat)

Rijrichting zal veranderen waardoor het verkeer vanuit de Dries/Markt naar het centrum kan rijden en niet meer omgekeerd.

Vrachtverkeer

Het is verboden voor vrachtverkeer om de Rassel / Fr. Robbrechtsstraat / Zijp op te rijden vanaf de Nieuwelaan en Boechoutlaan (gewestbaan Meise <-> Brussel). Zij moeten rijden via de RO / Romeinse Steenweg of via Meise / Brussegem.

Waar 30 km/u?

Stwg. op Merchtem, Schoolstraat, A. Verhasseltstraat, J. Vanden Broeckstraat, Dries, de omleidingsroute van fase 3 via de Parklaan en in Bouchout.

Deze werken brengen heel wat hinder met zich mee. We doen ons best om de hinder te beperken. Verdere communicatie gebeurt via BE-Alert. Schrijf je nu in op www.be-alert.be/nl/schrijf-je. 

Dank bij voorbaat voor jullie begrip en medewerking.

Gepubliceerd op do 04 juni 2020
 • Omleiding fase 4

Openingsuren en contact

Dienst patrimonium & mobiliteit

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.05.80
fax
02/462.05.89
e-mail
patmob@wemmel.be