Plantentuin Meise voortaan enkel met e-ticket

In het licht van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 24 april 2020 en in overleg met de plaatselijke autoriteiten om het domein te openen voor wandelaars, gaat de Plantentuin van Meise weer open. De opening zal gebeuren in verschillende stappen.

De timing voor elk van deze stappen zal bepaald worden door de timing zoals deze naar voor werd gebracht op de Nationale Veiligheidsraad.

Vanaf 8 mei geldt een beperkte toegang van de Plantentuin voor het publiek onder strikte voorwaarden.

  • Je krijgt enkel toegang op vertoon van een vooraf geboekt ticket (via de website van de Plantentuin). Tickets kunnen per tijdslot van een half uur worden gereserveerd waarbij we max 25 personen per half uur binnenlaten. Toegangsprijs: gratis tot 17 mei (maar iedereen, ook kinderen moeten vooraf reserveren)
  • Je kan de Plantentuin bezoeken als je op beperkte afstand woont. Je kan komen wandelen, als individu, met familieleden die onder hetzelfde dak wonen of met max. twee vaste vrienden.
  • Iedereen dient social distancing regels te respecteren.
  • Eens je binnen bent kan je enkel een vast parcours volgen, dit om social distancing te bevorderen. We stippelden twee wandelingen voor je uit die je de mooiste plekjes laat zien in deze tijd van het jaar. Een korte wandeling van 2 km en een langere van 3,5 km.
  • Alle gebouwen blijven gesloten, behalve de toiletten van het Pachthof en toiletten naast de Oranjerie.
  • Bezoekers moeten in beweging blijven (= wandelen). Het is verboden om op de banken of de gazons te gaan zitten. Enkel zwangere vrouwen, ouderen, mensen met een beperkte mobiliteit of mensen met een mentale handicap mogen gebruik maken van de bankjes om even uit te rusten.
  • De Oranjerie, Tuinwinkel en terrassen blijven nog even gesloten.

Meer info en tickets reserveren:

www.plantentuinmeise.be

Bedankt voor het begrip en hou het veilig voor jezelf en de anderen, ook wanneer je van een wandeling komt genieten.

Gepubliceerd op wo 06 mei 2020

Lees meer artikels over