Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Week van de vrijwilliger: een gesprek met Romain

Vrijwilligers vormen een belangrijk puzzelstuk in de werking van gemeente en OCMW. De Minder Mobielen Centrale wordt verzorgd door vrijwilligers waaronder Romain.

In 1978 volgde Romain, afkomstig uit Anderlecht, de liefde naar Wemmel. Terwijl zijn vrouw als verpleegster werkte, maakte hij carrière in de saleswereld als ingenieur. Ook Wemmel kreeg na 40 jaar een plek in z'n hart. Wij namen de tijd om hem enkele vragen te stellen over zijn vrijwilligerswerk.

Waarom ben je begonnen met vrijwilligerswerk?

Mijn schoonmoeder woont al enkele jaren in Hestia en ik bezoek haar regelmatig. Een tweetal jaren geleden hing er een oproep aan de ad valvas om vrijwilliger in de cafetaria te worden of mensen te begeleiden naar de kinesist. Ik genoot enorm van het gezelschap terwijl ik ze van hun kamer naar de kinesist bracht. Ook de bewoners vonden het leuk om geholpen te worden door een man van rijpere leeftijd. Er was een echte connectie tussen de bewoners en mij.

Hoe ben je bij de Minder Mobielen Centrale terecht gekomen?

In de Wemmel Info las ik dat het OCMW vrijwilligers zocht voor de Minder Mobielen Centrale om chauffeur te zijn. Ik heb dan contact opgenomen met de verantwoordelijke en ik werd dan uitgenodigd voor een onthaalgesprek. Dit verliep allemaal zeer vlot en aangenaam waardoor ik onmiddellijk dacht 'dit is het!'. Dit was zo'n anderhalf jaar geleden. Dankzij mijn schoonmoeder heb ik vrijwilligerswerk leren kennen en dan heb ik uiteindelijk iets gevonden wat ik heel graag doe en nog graag lang wil doen.

 Wat was een leuk, grappig, mooi moment tijdens je vrijwilligerswerk?

Recent heb ik een mooi moment meegemaakt. Begin dit jaar heb ik een handgemaakt kerstkaartje (zie foto) gekregen van een mevrouw die ik regelmatig vervoer. Ze heeft dat helemaal zelf gemaakt, met zelfgemaakte versieringen en in dat kaartje heeft ze een mooie tekst geschreven. Dat is het mooiste wat ik me momenteel herinner, maar eigenlijk is het altijd zalig. De dankbaarheid die ze hebben, de connectie, de rustige momenten in de auto, maar ook de gezellige gesprekken. Zojuist heb ik iemand naar Brussel vervoerd en door de klimaatmars hebben we een hele tijd in de auto gezeten. We hebben rustig een babbeltje gedaan. Zulke dingen geven me enorm veel voldoening.

Hoe zou jij iemand overtuigen om vrijwilliger te worden?

Ik zou zeggen dat ze met mij eens een babbeltje moeten komen doen en dan vertel ik de mooie momenten van het vrijwilligerswerk. Want er zijn te veel mooie momenten om op te noemen. Daarom is vrijwilligerswerk een echte aanrader. Je haalt enorm veel energie uit het vrijwilligerswerk.

Gepubliceerd op do 21 februari 2019

Openingsuren en contact

OCMW

adres
de Limburg Stirumlaan 116
1780 Wemmel
tel.
02 462 03 00
fax
02 462 03 09
e-mail
ocmw@wemmel.be