Verbinding in de straat

Op zaterdag 25 mei kan je terecht op Campus W (J. De Ridderlaan 49) voor een ware buurtontmoeting. De hele dag staan er verschillende activiteiten op het programma waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan.
 • 9u tot 17u: Rommelmarkt

We starten de dag met een rommelmarkt. Wil je zelf ook graag een stand bemannen? Inschrijven kan via onderstaande link. 

 • 12u tot 14u: De Langste Tafel

‘s Middags kan iedereen aanschuiven aan de ‘Langste Tafel’ om samen een hapje te eten. Elkaar
leren kennen, een maaltijd delen en een leuke sfeer zijn de ingrediënten voor een gezellige middag. Ook het Lokaal Dienstencentrum voorziet heel wat lekkers. Warm Wemmel is aanwezig om uitleg te geven over het organiseren van straatfeesten. Wil je graag deelnemen aan de langste tafel? Klik op onderstaande link, laat je gegevens achter en schuif gezellig aan.

 • 14u tot 17u: Repair Café, Digidokter, plantenruil & fietsatelier 

Tijdens de namiddag bruist het van de activiteiten op Campus W. Heb je een kapot kledingstuk, een meubeltje, een elektrisch apparaat, fiets, speelgoed of computer …? In het Répair Café kan je samen met een specialist je defecte spullen herstellen. Maak snel een afspraak via onderstaande link. Ook de digidokter is van de partij!

De bezoekers met groene vingers kunnen ook deelnemen aan een plantenruil. Heb je thuis stekjes? Breng je plantje mee, bij voorkeur in een plastic potje, en ruil het voor een ander exemplaar. Heb je geen planten om te ruilen en zie je toch een exemplaar dat je graag een liefdevolle nieuwe thuis wenst te geven? Ook dat is mogelijk!

 • 14u tot 17u: (Zero-waste) workshops

Wie nog meer te weten wil komen over een zerowaste levensstijl, kan in de namiddag deelnemen aan een workshop rond ecologie en up-cycling. De workshops zijn interactief, waarbij veel ruimte is voor vragen. Daarnaast is er ook een workshop 'zonnebloemen kweken'. Een specialist legt je de kneepjes van het vak uit. Deelname is gratis en zonder inschrijving vooraf. De plaatsen zijn echter beperkt, dus meld je die dag tijdig aan bij het onthaal van Campus W.

  • 14u tot 15u30: Keuken en voeding (NL) 
  • 14u tot 15u30: Kleding (FR)
  • 16u tot 17u30: Re-use (NL)
  • 16u tot 17u30: Badkamer en verzorging (FR)

Wil je deelnemen aan één van deze activiteiten? Schrijf je dan hier in. 

Gepubliceerd op di 09 april 2024

Openingsuren en contact

Lokaal Dienstencentrum

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.18.00
e-mail
eureka@wemmel.be