Groepsaankoop regenwatertonnen

De gemeente Wemmel organiseert in samenwerking met Klimaatpunt en Haviland Intercommunale een groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen.

Waarom kiezen voor een groepsaankoop?

Meer en meer worden we geconfronteerd met langere periodes van droogte (en hittegolven). Ook de gemeente Wemmel wil verder inzetten op de bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is. Met deze groepsaankoop wil de gemeente inwoners stimuleren om regenwater op te vangen en te hergebruiken. Een werkgroep van geïnteresseerde inwoners uit de 10 deelnemende steden en gemeenten heeft een prijsvraag opgesteld en een leverancier gekozen. 

Hoe kan je regenwater gebruiken?

Het regenwatertonnenproject biedt een laagdrempelige en voordelige oplossing voor het opvangen en hergebruiken van regenwater. Met regenwater kan je de tuin sproeien, het terras poetsen of de auto wassen. Het installeren van een eigen regenton kan water en geld besparen. En het klimaat vaart er wel bij.

Drie modellen

De regenwatertonnen en toebehoren kunnen vanaf 1 juni besteld worden via https://www.haviland.be/nl/diensten/milieu/regenwatertonnen/regenwatertonnen-editie-2023. Op deze website kan je ook informatie terugvinden over de prijzen, de beschikbare modellen en voorwaarden voor aankoop en levering. Er is keuze uit minstens drie inhoudsmaten (300, 650 en 1000 liter), allemaal met een kraantje.

Levering

De ton wordt geleverd in de gemeentelijke loods (of het recyclagepark). Kandidaat-kopers kunnen ervoor kiezen om deze zelf te installeren, maar kunnen indien gewenst ook beroep doen op een installateur die instaat voor levering en installatie aan huis.

Gepubliceerd op di 06 juni 2023

Openingsuren en contact

Dienst patrimonium & mobiliteit

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.11.20
e-mail
patmob@wemmel.be

Lees meer artikels over