Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Tournée Minérale: doe jij ook mee?

Tournée Minérale blaast in februari zes kaarsjes uit! De campagne van De Druglijn roept iedereen op om in februari 2022 - voor het eerst of opnieuw - een maand geen alcohol te drinken.

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine, ook al brengt dat nogal wat risico’s met zich mee voor je gezondheid zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen, gevaren in het verkeer…

Als je een pauze neemt en nadenkt over je eigen alcoholgebruik, dan draag je dus bij tot een betere gezondheid. En da’s exact waar Tournée Minérale voor staat! Onderzoek heeft trouwens aangetoond dat deelnemers aan Tournée Minérale na het einde van de actie hun alcoholgebruik blijven matigen.

Samen zonder alcohol

Een maand lang aan de verleiding weerstaan is een hele klus. Net als de vorige jaren is Tournée Minérale nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag daarom je familie, vrienden, collega's, ploegmaten,… uit om in februari - net als jij - geen alcohol te drinken. Zo bewijs je samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken!

Voordelen

Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer meedoet, of al vaker een maand alcoholvrij door het leven ging. Een maand stilstaan bij je alcoholgebruik, levert je alleen maar voordelen op:

  • Je slaapt beter. Alcohol zorgt namelijk voor een slechtere, oppervlakkigere nachtrust.
  • Je hebt meer energie, je voelt je fitter.
  • Je spaart een mooie som geld uit, want alcohol is duur.
  • Je huid zal na een maand weer stralen. Alcohol droogt namelijk uit en daar is je huid niet zo gelukkig mee. Ben je uitgedroogd, dan ga je er dof uitzien en komen er rimpels tevoorschijn.
  • Je kan gewicht verliezen, want alcohol bevat veel calorieën.
  • Je hebt geen kater. En zonder kater, heb je meer tijd voor leuke dingen!

Ga de uitdaging dus aan en drink in februari 2022 geen alcohol. Want ook zonder kun je je perfect amuseren!

Meer informatie: https://www.tourneeminerale.be

Gepubliceerd op vr 21 januari 2022
  • Logo van Tournée minérale

Openingsuren en contact

Dienst vrije tijd & welzijn

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.10.50
e-mail
vtw@wemmel.be

Lees meer artikels over