Mascottes

De gemeente Wemmel startte in 2020 met het traject ‘Kindvriendelijke gemeente’. En bij een kindvriendelijke gemeente hoort natuurlijk ook een te gekke mascotte. Of misschien zelfs twee! 

In februari 2024 lanceerde de dienst Vrije Tijd & Welzijn een oproep voor een naam. Alle kinderen tussen 6 en 18 jaar konden digitaal of via de Wemmelse scholen een voorstel indienen voor de namen van de mascottes. Uiteindelijk kreeg de wasbeer de naam Freddy en luistert de vos vanaf nu naar de naam Foxy.

“Na een lang traject hebben we de weg naar het mooie Wemmel gevonden. We zijn nog volop de leukste plekjes aan het ontdekken, maar misschien spot je ons binnenkort wel in een burcht in het park of Beverbos? Alleszins zijn we klaar om van de gemeente een nog leukere plek te maken voor kinderen en jongeren. Je zal ons dus zien voorbijkomen op alle communicatie die te maken heeft met jeugd."

Wist je dat...
• een wasbeer vrolijk, opgewekt en nieuwsgierig is? Hij gaat graag op ontdekking en helpt waar hij kan. Hij is dan ook de ideale begeleider voor de -12-jarigen.
• een vos eerder verstandig en een echte doorzetter is? Hij durft al wat meer en weet zich perfect aan te passen aan elke situatie, ook die van de jongeren. Onbevreesd neemt hij de +12-jarigen mee op sleeptouw.
• de mascottes werden ontworpen door de Wemmelse illustratrice Hélène Jacobs?

Openingsuren en contact

Dienst jeugd

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.03.90
e-mail
jeugd@wemmel.be