Ik aanvaard de Cadeaucheque Wemmel in mijn zaak

Aanvaard de Cadeaucheque Wemmel als betaalmiddel en zet je zaak in de kijker!

Wat is de Cadeaucheque Wemmel?

De Cadeaucheque Wemmel is een cadeaucheque waarmee de klant kan betalen in tal van Wemmelse handels- en horecazaken. Het systeem is een initiatief van de gemeente Wemmel met de steun van de Adviesraad voor Lokale Economie.

Alle detailhandelszaken en horecazaken in Wemmel kunnen toetreden. Hoe meer handels- en horecazaken de Cadeaucheque Wemmel aanvaarden als betaalmiddel, hoe aantrekkelijker het wordt om er één cadeau te geven!

De ontvanger kiest zelf in welke handelszaak hij het ontvangen bedrag spendeert. Een etentje, een nieuwe outfit, een fles wijn, klusmateriaal, bloemen, een verwenbeurt in een schoonheidssalon of de dagelijkse boodschappen betalen bij de slager, de biowinkel of kruidenier in Wemmel... het kan het allemaal!

De basisprincipes van het systeem zijn:

  • eenvoudig om aan te kopen
  • aantrekkelijk om te geven
  • schenker kiest het aantal cheques (elke cheque heeft een waarde van 10 euro)
  • ontvanger kan met de cadeaucheque betalen bij de handelaar/ondernemer
  • kosteloos voor de handelaars 
  • vlotte uitbetaling aan de handelaars
  • fraudebestendig (watermerk)

Deelnemen als handelaar is gratis

Ik wil de Cadeaucheque Wemmel als betaalmiddel aanvaarden. Hoe sluit ik mij aan?

De lijst met deelnemende handelaars wordt steeds langer. Wilt u ook de Cadeaucheque Wemmel aanvaarden als betaalmiddel in uw zaak? Stuur dan een e-mail naar lokale.economie@wemmel.be of vul het inschrijvingsformulier (E-loket) in.

Na goedkeuring door de dienst Lokale economie word je als deelnemer opgenomen in de lijst met deelnemende handelaars.

De Cadeaucheque Wemmel is nu al bruikbaar bij deze Wemmelse handelaars: 

Hoe krijg ik het geld van de Cadeaucheque Wemmel?

Je bezorgt de cadeaucheques aan de financiële dienst van de gemeente. De gemeente stort het bedrag vervolgens op jouw bankrekening.

Hoe weet de klant dat ik de Cadeaucheque Wemmel aanvaard? 

  • De contactgegevens van uw zaak worden gepubliceerd op www.wemmel.be. U  maakt hiervoor zelf de fiche aan voor je zaak, op deze pagina: voeg je bedrijf toe.
  • U ontvangt ook een raamsticker (zie voorbeeld hiernaast) en een affiche voor uw etalage. We vragen om deze zichtbaar op te hangen.
  • De gemeente voert meermaals per jaar acties om de Wemmelse cadeaucheque in de kijker te zetten. Uw handelszaak wordt hierbij telkens vermeld. Zelf kan u natuurlijk ook uw deelname bekendmaken.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u deelneemt, engageert u zich om elke geldige Cadeaucheque Wemmel te aanvaarden als betaalmiddel voor de gehele duur van de openingstijden van de winkel. Hier vind u het volledige reglement van de Cadeaucheque Wemmel.

Nog vragen?

Dienst Lokale economie
02/462 05 47
lokale.economie@wemmel.be

Vragen over de uitbetaling? Contacteer de dienst financien op 02/462 05 20