Wieler- en Toeristenclub ’t Kapelleke

Sportvrienden van het Kapelleke

Onze wielerclub die inmiddels meer dan 65 jaar bestaat, is aangesloten bij Koninklijke Wielerbond Vlaanderen en telt 84 actieve leden (familievergunningen, dus echtgenote en kinderen niet inbegrepen).

Om aan te sluiten bij onze club is een vergunning van Cycling Vlaanderen nodig.

Wij organiseren op alle woensdagen, zaterdagen, zon- en feestdagen een uitstap voor onze leden. In de zomer gebeuren deze uitstappen met de koersfiets, in de winter gaan de mountainbikers op pad naar organisaties in de omliggende gemeenten. Voor de 'niet-mountainbikers' organiseren wij winterwandelingen om de conditie te onderhouden.

Alle leden worden op de hoogte gebracht met een maandelijks opgesteld programma waarin plaats en uur van vertrek duidelijk wordt vermeld. Uiteraard gaan wij ook op verplaatsing bij clubs uit de omgeving en de beter getrainden durven ook de grote Belgische klassiekers voor wielertoeristen meerijden, zoals onder meer de Ronde van Vlaanderen.

Wat organiseren wij nog:

• Jaarlijks een mountainbike-tocht, waarbij ook een specifieke uitgepijlde omloop voor kids hoort van 15 km

• Jaarlijks een koers voor aspiranten (jeugdrenners van 12, 13 en 14 jaar) in het centrum van Wemmel (parcours: Stwg naar Merchtem-Folletlaan-Maalbeek) waar wij dit jaar meer dan 100 jeugdrenners konden verwelkomen.

• Gedurende het kermisweekend in augustus is er een barbecue + Dorpelingenkoers en uiteraard onze befaamde “Marc Sergeant Classic”, een organisatie in het kader van de Bianchi Trofee met een familietocht van 30 km.

Voor een verdere kennismaking: www.wielerclubwemmel.be

Contact

adresse
Steenweg op Merchtem 76 1780 Wemmel
tél.
0472/79.29.31
e-mail
e-mail
website
website

Personne à contacter

Nom
Van Cauwenbergh Pierre
adresse
Steenweg op Merchtem 76 Wemmel
tél.
0472/79.29.31
e-mail
e-mail

catégorie