Wemmel helpt!

Meer en meer Wemmelaars springen in deze moeilijke periode in voor hun buren. Als gemeente ondersteunen we deze initiatieven en bundelen we onze krachten.

Heb je hulp nodig...

bij bijvoorbeeld boodschappen doen, sociaal contact hebben, de hond uitlaten...? Bel dan 02/462.03.32.

Wil je ook de handen uit de mouwen steken om anderen te helpen?

Bijvoorbeeld: boodschappen doen voor een oudere buur, even telefoneren, skypen, mailen, … met iemand die alleen is, de hond uitlaten, enzovoort. Het briefje onderaan helpt je om je hulp aan te bieden. 

Meld je dan aan via wemmelhelpt@wemmel.be! We nemen contact met je op wanneer we een actie organiseren. Verenigingen mogen zich ook aanmelden. Uiteraard houden we ons daarbij aan de voorzorgsmaatregelen (enkel noodzakelijke boodschappen, enkel één-op-één-contact, niet in groep...). Op die manier loop je als vrijwilliger minder risico.

Mocht je zelf ook een idee hebben, laat het dan zeker weten. Op die manier kunnen we jouw actie optimaal ondersteunen en eventuele vrijwilligers naar je doorverwijzen.

Wie mag helpen als vrijwilliger?

Vrijwilligers die zich aanmelden moeten uiteraard in goede gezondheid zijn. Vrijwilligers die ziektesymptomen vertonen, zetten hun vrijwilligerswerk stop. Mensen vanaf 65 jaar of mensen met een verhoogd gezondheidsrisico komen niet in aanmerking om te helpen.

Deze voorschriften gelden niet wanneer deze mensen telefonisch vrijwilligerswerk van thuis uit doen.

Digitaal loket