Reservelijsten vaccinatie (update)

Inschrijven op beide is aanbevolen. De QVAX lijst wordt hoofdzakelijk gebruikt voor oproepen tot de dag vóór de geplande vaccinatie, de lokale reserve lijst voor de echt last-minute telefonische oproepen op de dag van de vaccinatie zelf.

Dankzij de reservelijsten?schrijft u zich vrijwillig in?om sneller een Covid-19-vaccin te krijgen. U steekt niemand voorbij, maar wordt snel opgeroepen wanneer mensen niet komen opdagen in een vaccinatiecentrum. Zo vermijden we dat er vaccins verloren gaan. U duidt aan wanneer het vaccinatiecentrum u snel mag oproepen voor een vaccin. Het vaccinatiecentrum kan u dan gemakkelijk verwittigen wanneer er een mogelijkheid vrijkomt voor vaccinatie. Het vaccinatiecentrum houdt zich wel altijd aan de prioriteiten van de vaccinatiecampagne en de richtlijnen van onze?regio. Het kan dus even duren voor u wordt opgeroepen vanuit de reservelijst en mogelijk ontvangt u eerder een uitnodiging tot vaccinatie volgens het normale systeem. Door u te registreren in beide lijsten?draagt u alvast bij tot een vlotte vaccinatiecampagne.

QVAX lijst praktisch: link:https://www.qvax.be/region

U moet zich niet meer inschrijven als u al een vaccinatiecode ontvangen heeft.
aanmaken van een account:
Informatie die u daarvoor nodig heeft:

  • Rijksregisternummer (of BIS nummer) van de persoon die de reservelijst vervoegt.
  • Keuze van het wachtwoord.
  • Voor- en achternaam van de persoon die de reservelijst vervoegt.
  • E-mailadres en gsm-nummer om u te contacteren bij een eventuele beschikbaarheid (dit mag het e-mailadres of gsm-nummer zijn van een persoon die u helpt indien u er zelf geen heeft. QVAX linkt u aan het vaccinatiecentrum in uw buurt voor op basis van de postcode van uw woonadres (domiciliëring).

Indien u wordt opgeroepen via de QVAX lijst gaat u akkoord te reageren binnen de voorziene reactietijd en de bevestigingsprocedure af te werken, anders vervalt uw inschrijving.

Wanneer een tijdslot vrij is, ontvangt u een melding per e-mail en/of sms. Dit op het mailadres en gsm-nummer dat u bij registratie hebt opgegeven (dit kunnen uw persoonlijke gegevens zijn of die van een helpende hand).?

Bevestig dat u nog steeds beschikbaar bent en dat u uw inschrijving wenst voort te zetten. Let erop dat u dit binnen de opgegeven tijdslimiet doet, want als u niet op tijd antwoordt, wordt een andere persoon uitgenodigd en vervalt uw inschrijving op de lijst. Indien u dan terug op de reservelijst wilt, zal u opnieuw uw beschikbaarheden moeten invullen.

Vervolgens wordt u doorgeschakeld naar het boekingssysteem om het precieze tijdstip van uw afspraak op te geven. Ook de eventuele afspraak voor de tweede dosis van het vaccin kan u daar opgeven binnen de voorziene periode afhankelijk van het soort vaccin.

Reservelijst ELZ praktisch Link naar inschrijvingsformulier:

https://forms.office.com/r/5BmpcpkMVc  ?
Indien het héél snel moet gaan raadplegen wij deze lijst met respect voor de vaccinatiestrategie.
Het vaccinatiecentrum belt u de dag van de vaccinatie en maken meteen een afspraak.

Openingsuren en contact

Vaccinatiecentrum Wemmel

adres
Zijp 101
1780 Wemmel
tel.
0492 18 75 35
e-mail
elz.regio.grimbergen@gmail.com