Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Twee nieuwe veilige bushaltes “De Zandloper” op de Kaasmarkt

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 19 oktober met de omvorming van twee bushaltes op de Kaasmarkt (N290) in Wemmel, ter hoogte van het kruispunt met de Pastorijstraat.

De bushaltes Guido Gezelle en Kaasmarkt worden telkens samengevoegd tot één bushalte “De Zandloper” in beide rijrichtingen. De werken starten op 19 oktober en duren vier weken. De Kaasmarkt blijft tijdens de werken steeds open voor doorgaand verkeer. Tijdens de werken wordt een rijstrook, het fiets- en voetpad en de aanpalende parkeerstrook ingenomen. Fietsers wordt aangeraden om zich te verplaatsen via Rassel, de Stijn Streuvelslaan en de Guido Gezellelaan.

Veilige “uitgestulpte voetpadhaltes”

Op de Kaasmarkt (N290) worden de bushaltes Guido Gezelle en Kaasmarkt samengevoegd tot één bushalte in beide rijrichtingen. Deze nieuwe haltes krijgen de naam “De Zandloper”, genoemd naar het nabijgelegen cultureel centrum. Beide oude haltes worden omgevormd tot veilige, uitgestulpte voetpadhaltes zoals dat in vakjargon heet. Dat betekent dat de bus in de toekomst op de rijweg stopt, waardoor reizigers vanaf het vernieuwde verhoogde busperron makkelijker kunnen instappen. In de rijrichting van Brussel wordt een bushokje geplaatst aan de bushalte. De nieuwe bushalte omvat ook de bestaande fietsoversteekplaats ter hoogte van de Sint-Jozefsschool.

Rijstrook, fiets- en parkeerstroken ingenomen

Tijdens de werken blijft de Kaasmarkt steeds bereikbaar voor doorgaand verkeer. Om de werken uit te voeren wordt een rijstrook, het fiets- en voetpad en de aanpalende parkeerstrook ingenomen. Voetgangers moeten oversteken om zich veilig te verplaatsen.
Aanbevolen fietsroute via Rassel
Wegen en Verkeer raadt fietsers aan om de drukke werfzone te vermijden en tijdelijk een andere fietsroute richting Kaasmarkt te nemen via de zijstraten Rassel, de Stijn Streuvelslaan en de Guido Gezellelaan.

Volg de werken online: https://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-uitstulpende-bushaltes-op-kaasmarkt

Gepubliceerd op wo 28 oktober 2020