Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Bewoners van Residentie Geurts in quarantaine

Na een bijeenkomst van de gemeentelijke crisiscel en de verantwoordelijke medische SPOC (Single Point Of Contact) van de Eerstelijnszone regio Grimbergen in samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid is er besloten om de bewoners van Residentie Geurts uit voorzorg in quarantaine te plaatsen. Enkel zorgpersoneel krijgt toegang tot het gebouw. Ondanks de genomen hygiëne- en afstandsmaatregelen zijn er toch 5 bevestigde coronabesmettingen in de Residentie (stand van besmettingen op 20/10/2020). Het noodnummer 0800 2 17 80 wordt morgen (21/10/2020) geactiveerd voor vragen over de genomen maatregelen in de Residentie.

Maandag 26 oktober 2020 testen de Wemmelse huisartsen en medewerkers van het mobiele team van het Agentschap voor Zorg en Gezondheid in samenwerking met het Wit-Gele Kruis alle bewoners op COVID-19. De contact tracing wordt mee ondersteund door de sociale dienst van het OCMW.

De quarantaine blijft 10 dagen gelden, tot en met donderdag 29 oktober 2020, eventueel verlengbaar op basis van de evolutie van de besmettingen

Het lokaal bestuur Wemmel samen met de vrijwilligers van “Wemmel helpt” ondersteunen de bewoners om naar de apotheek gaan, post te regelen, enzovoort. Alle maaltijden worden voorzien door het restaurant van de Residentie.

De bibliotheek is gesloten vanaf 20/10/2020. Aangezien OCMW- en gemeentepersoneel geen toegang meer hebben tot de Residentie wordt de bibliotheek tijdelijk in gebruik genomen als bureauruimte.

Kinderdagverblijf Snoopy blijft open en toegankelijk. De ingang blijft  langs de parkzijde en is aangeduid met pijlen "Snoopy".

Gepubliceerd op di 20 oktober 2020