Bekendmaking bewegwijzering fietsnetwerk

Toerisme Vlaams-Brabant heeft een aanvraag ingediend voor het plaatsen van bewegwijzering en wijzigingen van het fietsnetwerk in Wemmel.

Het college van burgemeester en schepenen heeft op donderdag 11 juni 2020 deze aanvraag goedgekeurd.

Toerisme Vlaams-Brabant geeft tegen maart 2021 een vernieuwde kaart uit van het fietsknoooppuntennetwerk Vlaams-Brabant. Verschillende trajecten werden aan een grondige kwaliteitscontrole onderworpen.

Om het landschap rond Hooghof te onsluiten op het fietsnetwerk, wordt een extra verbinding toegevoegd vanaf Obberg naar de fietserbrug bij het station in Zellik (WEM1). De route loopt via Obberg, Obbergen, Schapenbaan, Neerzellikstraat, Jan Leostraat en Jan Longinstraat. Bestaand knooppunt 42 verschuift naar Obbergen en er komst een nieuw knooppunt (82) aan de fietsersbrug, van waaruit nieuwe trajecten starten richting Kobbegem, de groene Wandeling en Brussel en Groot Bijgaarden. Dit biedt een waaier aan nieuwe mogelijkheden om suggestieroutes te maken op het fietsnetwerk.

Om de veiligheid te verhogen, wordt het traject langs Ronkel en Dijck verplaatst naar Obberg (WEM3). Hierdoor wordt het traject langs de steenweg ingekort en gebeurt de oversteek bij verkeerslichten.

Gepubliceerd op di 16 juni 2020