Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Gezocht: gemachtigd opzichters

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente.

Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter.

Wie mag gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

De opleiding

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Vooraf inschrijven voor één van deze sessies is verplicht. Wees er snel bij want per sessie worden maximaal dertig kandidaten toegelaten

Een overzicht van de opleidingen vind je onderaan de pagina.

Meer info:

Provincie Vlaams-Brabant
Directie Mens - PIVO Politieschool
Poverstraat 75 - 1731 Ass
tel. 02 456 89 23 (Marleen Van Nieuwenhove)
pivo.politie@vlaamsbrabant.be

Gepubliceerd op do 04 juni 2020

Openingsuren en contact

Dienst patrimonium & mobiliteit

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.05.80
fax
02/462.05.89
e-mail
patmob@wemmel.be

Lees meer artikels over