Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Digitale kinderboeken cadeau van de bib en de Jeugdboekenmaand loopt verder online

Via de bib online kan je gratis digitale kinderboeken van Fundels lenen. En ontdek hier onze tips om de Jeugdboekenmaand thuis te vieren!

Liever geen hersenloze televisie voor jouw kinderen nu de scholen en bibliotheken sluiten? Laat hen dan spelenderwijs leren en stimuleer hun fantasie met de digitale kinderboeken van Fundels. Alle ouders in coronanood krijgen nu van Bib Wemmel 15 boekjes gratis en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes. De publicaties kunnen ook voorgelezen worden in het Frans en Turks!

1/ Download de Fundels-app via de App Store of Google Play Store.
2/ Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account.
3/ De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
4/ Ontleen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april. Veel lees- en speelplezier!

Tot 31 maart loopt de Jeugdboekenmaand (NL). Het thema dit jaar is kunst. Heel wat lezingen en activiteiten werden afgelast, maar op de website van de jeugdboekenmaand en hun facebookpagina ontdek je hoe je thuis de Jeugdboekenmaand kan vieren.

De wedstrijd 'Maak een kunstwerk op basis van een boek' loopt door tot en met 27 april.

En op Jeugdboekenmaand-Youtube vind je filmpjes van auteurs en illustratoren die voorlezen, vertellen, teken- en knutseltips geven, live illusteren …

Boekentips vind je op www.boekenzoeker.be. Foto's van je leesmomenten kan je delen met de hashtags #jeugdboekenmaand en #leeslockdown.

Gepubliceerd op do 19 maart 2020