Fluvius legt werven stil

Na overleg met andere Belgische netbeheerders heeft Fluvius beslist om tot en met 19 april alle niet-dringende werken en interventies bij klanten stop te zetten, om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Deze maatregel geldt voor alle disciplines: elektriciteit, aardgas, riolering, telecom en warmte. Dit heeft ook een invloed op de openbare werken die in Wemmel bezig zijn:

  • Fluvius legt de werken stil voor de vernieuwing van de gasleiding in de Steenweg Op Merchtem. De werf wordt vandaag opgeruimd en proper en veilig achtergelaten.
  • In de Fr. Robbrechtsstraat stopt aannemer Willemen de werken. De tijdelijke opritten naar de huizen worden niet meer aangelegd omdat er voorrang gegeven wordt aan het veilig achterlaten van de werf. Inwoners van de straat kunnen tot aan hun woning rijden en parkeren op de rijweg. Doorgaand verkeer in de straat wordt niet toegelaten. Daarom zal de straat afgesloten worden ter hoogte van de Lindendreef (huisnummer 217).

Ook meteropnemers van Fluvius gaan voorlopig niet meer op ronde. Klanten zullen een brief ontvangen waarbij ze zelf hun meterstanden moeten doorgeven via de website of onze infolijn.

Wat gaat wel nog door?

  • Niet-dringende werken waarbij een technicus zonder collega's en zonder klanten in de buurt kan werken.
  • Dringende interventies zoals storingen, dringende indienstnames en dringende aan- en afkoppelingen.
Gepubliceerd op di 17 maart 2020