Storm en rukwinden tussen 9 en 15 maart erkend als algemene ramp

Inwoners van Wemmel kunnen nu een aanvraag doen voor een tegemoetkoming van het Vlaams Rampenfonds. Ze hebben hiervoor tijd tot dinsdag 31 maart 2020.

Tussen zaterdag 9 en vrijdag 15 maart 2019 werd Wemmel geteisterd door een storm met hevige, lokale rukwinden. Daardoor is er heel wat schade aangericht aan daken, huizen, ramen, enzovoort in Wemmel. Het Vlaams Rampenfonds kreeg hierna de opdracht om te onderzoeken of dit als een algemene ramp erkend kon worden.

De Vlaamse Regering besloot op 13 december 2019 om deze storm met rukwinden te erkennen als algemene ramp. Dit wil zeggen dat inwoners van Wemmel bij wie het huis beschadigd was een tegemoetkoming vanwege het Vlaams Rampenfonds kunnen aanvragen. Dit gebeurt bij voorkeur via het E-loket van het Vlaams Rampenfonds (https://overheid.vlaanderen.be/schadevergoeding-rampenfonds-aanvragen). Je hebt hiervoor de tijd tot dinsdag 31 maart 2020.

Aan deze tegemoetkoming zijn enkele voorwaarden gelinkt. Niet alle stormschade wordt terugbetaald aangezien dit soms is opgenomen in de brand- en/of woonverzekering. Je kan alle voorwaarden nalezen via deze link: https://overheid.vlaanderen.be/komt-mijn-schade-in-aanmerking.

Gepubliceerd op di 14 januari 2020
  • Storm

Openingsuren en contact

Dienst patrimonium & mobiliteit

adres
J. Vanden Broeckstraat 25
1780 Wemmel
tel.
02/462.05.80
fax
02/462.05.89
e-mail
patmob@wemmel.be