Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Werken aan brug Panoramastraat starten 11 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op vrijdag 11 oktober met het vervangen van de brugleuningen aan de Panoramastraat. De werken nemen ongeveer twee maanden in beslag. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, zal de aannemer de werken in twee fasen van telkens een maand uitvoeren.

UPDATE: Omwille van de werken in de Limburg Stirumlaan, worden de werken aan de brug in de Panoramastraat in de week van 21 tot 25 oktober even stilgelegd. Er zal die week in beide richten telkens weer één rijstrook vrij zijn. Op 28 oktober hervatten de werken en wordt de brug weer volledig afgesloten voor het verkeer.

De brug over de Ring op deze locatie bestaat eigenlijk uit drie aparte bruggen. Een ervan ligt in het verlengde van de Panoramastraat en fungeert als verbinding voor het lokale verkeer tussen Wemmel en Brussel (Laken), de twee andere zijn verbonden met de afrit “Romeinse Steenweg” (nr. 7a) en de oprit “Wemmel” (nr. 8) van de Brusselse ring (R0).

Fase 1: hinder voor lokaal verkeer en voor verkeer vanuit Heizel (Parking C) naar buitenring (R0)

Tijdens de eerste fase wordt de brug van de Panoramastraat volledig afgesloten voor het verkeer. Het lokale verkeer dat deze brug gebruikt om zich te verplaatsen tussen Wemmel en Laken, zal een omleiding moeten volgen. Die kan je hier bekijken: www.wegenenverkeer.be/brug-panoramastraat.

Het verkeer dat van de Heizel naar de buitenring rijdt, zal tijdens deze eerste fase over een rijstrook minder beschikken.

Fase 2: hinder voor verkeer van buitenring (R0) naar Heizel (Parking C)

Tijdens de tweede fase worden er geen verbindingen volledig afgesloten, maar het verkeer dat van de buitenring naar de Heizel of naar de Romeinse Steenweg rijdt, zal wel over een rijstrook minder beschikken.

De aannemer zal bij belangrijke evenementen die ‘s avonds op de Heizel plaatsvinden, de inrichting van de werf zodanig aanpassen dat het verkeer toch zo vlot mogelijk kan binnen- en buitenrijden.

Op www.wegenenverkeer.be/brug-panoramastraat kan u alle actuele nieuws raadplegen i.v.m. de omleidingen en fasewissels.

Nog vragen?
Contacteer Wegen en Verkeer via www.wegenenverkeer.be/contactformulier of 016/66.57.50.

Gepubliceerd op ma 07 oktober 2019