Nieuw in Bib Wemmel: Smart Cafés

In het Smart Café ga je aan de slag met je eigen tablet of smartphone. Je leert verschillende apps (beter) kennen en ontdekt de mogelijkheden van jouw toestel. Een ervaren begeleider geeft uitleg en antwoordt op vragen.

Apps voor onderweg

Donderdag 10/10, 9u-12u (NL) en Donderdag 17/10, 9u-12u (FR)

Meer info en inschrijven via bib.wemmel.be.

 

Bellen via internet

Donderdag 14/11, 9u-12u (NL) en Donderdag 21/11, 9u-12u (FR)

Meer info en inschrijven via bib.wemmel.be.

 

Smart Cafés zijn gezellige leerplekken en ontmoetingsmomenten waar deelnemers aan de slag gaan met de eigen tablet of smartphone. Tijdens elke sessie staat een bepaald onderwerp centraal. De Smart Cafés worden georganiseerd door Bib Wemmel in samenwerking met Archeduc.

Het Smart Café start met uitleg over interessante apps of toepassingen. Vervolgens kunnen de deelnemers oefenen en vragen stellen. Want het centrale thema kan aanleiding geven tot vragen over instellingen, beveiliging van het toestel of privacy. En het is een aanleiding om allerlei tips en tricks met elkaar te delen. Smart Cafés kunnen een mooi vervolg zijn op de informaticalessen van het Lokaal Dienstencentrum of lessen van andere organisaties. Voor gevorderde gebruikers is het een goede manier om meer te halen uit jouw toestel of op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

De Smart Cafés gaan door in Bib Wemmel. Maandelijks is er één sessie in het Nederlands en één sessie in het Frans, telkens op donderdagvoormiddag tussen 9u en 12u. De kostprijs is 5,- euro voor één sessie van 3 uur met minstens twee ervaren begeleiders. Smart Cafés staan open voor beginnende en gevorderde gebruikers. Elke deelnemer brengt zijn eigen toestel mee.

De Smart Cafés starten in oktober 2019. Wil je op de hoogte blijven van data en onderwerpen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Bib Wemmel.

Gepubliceerd op do 12 september 2019

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.06.20
fax
02/462.06.29
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be