Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Lezing met Géraldine Remy

Op dinsdag 21 mei verwelkomt de bibliotheek van Wemmel auteur Géraldine Remy voor een lezing en een gesprek. De auteur zal ons gidsen door haar boek Les secrets de la licorne (2018), het persoonlijke verhaal van een ecologische overgang.

Inleiding door de schepen van Cultuur en Bibliotheek Christian Andries.

Géraldine Remy, een 31-jarige leerkracht, onthult met zelfrelativering haar probeersels-vergissingen en haar pogingen tot manipulatie ( aansporen tot een zero waste levensstijl van haar familieleden, of haar partner vegetariër maken, …), maar ook haar trucjes, haar recepten en ontdekkingen. Gezonde voeding, minimalisme, zero waste, persoonlijke ontwikkeling, permacultuur, dierenwelzijn… Een boek bedoeld om goed te doen, te verenigen, om actie te ondernemen en een aanzet tot nadenken, weerbaarheid en autonomie.


Géraldine Remy is een leerkracht die niet gespeend is van humor en nieuwsgierigheid. Haar karakter leidt haar vaak naar onbetreden paden. Ze beschrijft zichzelf als een ‘laboratorium van verandering’. Haar devies is: 'Leren om door te geven'


Het boek kan ter plaatse aangekocht en gesigneerd worden. Na de lezing wordt een drankje aangeboden door het College van Burgemeester en Schepenen.

Praktisch: Deze Franstalige lezing gaat door op 21 mei om 19u30 in de bibliotheek. De lezing is gratis maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven via het online formulier of aan de balie tijdens de openingsuren.

Gepubliceerd op do 18 april 2019

Openingsuren en contact

Bibliotheek

adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel
tel.
02/462.06.20
fax
02/462.06.29
e-mail
bib@wemmel.be
website
bib.wemmel.be