Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Verscherpte controles op het opruimen van hondenpoep

Zowel de gemeenschapswachten als de lokale politie gaan de komende maanden verscherpt toezicht houden op het opruimen van hondenpoep. Overtreders kunnen een GAS-boete tot 350 euro krijgen. Opruimen is dus de boodschap!

Omdat het achterlaten van hondenpoep op de straat, op de stoep en in parken een hardnekkig probleem blijft in Wemmel, volgt er de komende maanden een intensieve campagne.

Hondeneigenaars zullen bij controles door politieagenten of gemeenschapswachten moeten aantonen dat ze een zakje bij zich hebben om hondenpoep op te ruimen. Wie de uitwerpselen van zijn hond laat liggen en op heterdaad betrapt wordt, zal eerst nog de kans krijgen zijn fout recht te zetten. Bij weigering, wordt er een verslag opgesteld dat tot een GAS-boete kan leiden van maximum 350 euro.

Beloning

Baasjes die het wel netjes houden en gespot worden terwijl ze spontaan de hondenpoep van hun dier opruimen, worden dan weer beloond. Aan hen delen de controleurs een gratis rol zakjes uit.

Denk er wel aan dat je de hondenpoepzakjes in de vuilnisbak dumpt en zeker niet in de riolering. Nog beter: de speciale hondenpoepbuizen die je op verschillende locaties in Wemmel vindt.

Gepubliceerd op di 22 januari 2019
  • 9240.jpg

Openingsuren en contact

Dienst integrale veiligheid

adres
Dries 77
1780 Wemmel
tel.
02/462.05.91
fax
02/462.05.19
e-mail
veiligheid@wemmel.be

Wijkkantoor lokale politie AMOW

adres
Dries 77
1780 Wemmel
tel.
02/456.84.70
fax
02/456.84.76
e-mail
wijkwemmel@amow.be

Lees meer artikels over