Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Plant voor één euro een boom voor jezelf of iemand anders!

Meer bomen = meer leefkwaliteit, en daarvoor steken de Bûûmplanters de handen uit de mouwen om in de Vlaamse Rand een recordaantal van 70.000 inheemse bomen en struiken te planten.

Plant of schenk een boom

Plant een inheemse boom voor jezelf of iemand anders en de Vlaamse Rand wordt in 2023/2024 nog groener! Vanaf 1 euro kan je al meedoen en kiezen uit schûûne bûûmcadeaus.

Waar komen al die bomen? 

De organisatie Bûûmplanters focust zicht op de gemeentes in de Vlaamse Rand. Zij hebben zelf al enkele mooie lapjes grond op het oog, maar uiteraard kan je ook bomen bestellen voor jouw locatie: in jouw (voor)tuin, op het schoolplein, op de parking van je bedrijf, in de tuin van het woonzorgcentrum van je oma … Zolang het binnen de Vlaamse Rand valt en tenminste 4 vierkante meter groot is.

Wanneer worden de bomen geplant?

De bomen worden geplant tijdens het plantseizoen, vanaf midden november. 

Heb je bomen voor jezelf besteld? Na de campagne krijg je te horen wanneer de bomen opgehaald kunnen worden. Heb je minder dan 200 boompjes besteld, dan kom je ze zelf ophalen bij een verdeelpunt in jouw buurt. Vanaf 200 boompjes is er levering voorzien en krijg je hulp bij het aanplanten. 

Al enthousiast om te planten? Ontdek er alles over op https://www.growfunding.be/nl/projects/buumplanters

Gepubliceerd op di 06 juni 2023

Openingsuren en contact

Dienst Omgeving

adres
Dr. H. Folletlaan 28
1780 Wemmel
tel.
02/462.11.10
e-mail
omgeving@wemmel.be

Lees meer artikels over