Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Rookmelders te koop bij dienst Financiën

Binnenkort moet élke woning in Vlaanderen wettelijk verplicht rookmelders of een rookdetectiesysteem hebben. U kan een degelijke rookmelder aankopen bij de dienst Financiën aan een gunstige prijs. De opbrengst ervan gaat naar Stichting Brandwonden.

Rookmelders zijn momenteel enkel verplicht in huurwoningen, maar de Vlaamse regering breidt deze verplichting binnenkort uit naar alle woningen. Uiterlijk op 1 januari 2020 zal elk huis of appartement in Vlaanderen over rookmelders of een rookdetectiesysteem moeten beschikken.

U hoeft natuurlijk niet tot dan te wachten om uw woning te beveiligen, want rookmelders redden letterlijk levens bij brand. Daarom biedt de gemeente –in samenwerking met de Stichting Brandwonden– haar inwoners nu al de kans om een degelijke rookmelder aan te kopen aan een gunstige prijs. Voor 16 euro koopt u bij de dienst Financiën een optische rookmelder met een lithium batterij (10 jaar levensduur) én 10 jaar garantie. Ophangen kan met kleefband, dus zonder boren.

U bewijst er niet alleen uzelf een dienst mee, maar steunt in één moeite het goede doel. De opbrengst van de verkoop van deze rookmelders gaat immers integraal naar Stichting Brandwonden. Deze organisatie helpt slachtoffers van brand op financieel of juridisch vlak, maar geeft ook opleidingen rond brandveiligheid (van kleuters tot senioren) en lanceert sensibiliseringscampagnes om brand en brandwonden te voorkomen.

Gepubliceerd op ma 23 september 2019

Openingsuren en contact

Dienst financiën

adres
Dr. H. Folletlaan 28
1780 Wemmel
tel.
02/462.05.20
fax
02/462.05.29
e-mail
financien@wemmel.be

Lees meer artikels over