Dit nieuwsbericht is niet actueel!

Nieuwjaarswensen burgemeester

Beste Wemmelaar

Met z’n allen keken we reikhalzend uit naar een winter zonder al te strenge maatregelen en beperkingen. Tot onze spijt hebben de koudere temperaturen en de donkere dagen het virus opnieuw aan kracht doen winnen. Het vergt van ons daarom opnieuw de nodige inspanningen om de broodnodige coronamaatregelen toe te passen en te respecteren. Onnodig hierbij nogmaals het immense belang van een correcte vaccinatie te benadrukken! Tot nader order blijft ons vaccinatiecentrum in de Zijp actief.

Laten we nochtans, ondanks dit alles, de moed erin houden en vooruitkijken naar 2022!

In 2022 wordt de Welzijnscampus volledig afgewerkt. Een aantal diensten voor de inwoners worden er gecentraliseerd. Ook werken we verder om Wemmel kind- en jeugdvriendelijk te maken. Omdat we iedereen, kinderen én ouders, hierin willen betrekken komt er in 2022 een belevingsonderzoek.

Klimaatverandering blijft een “hot item”. Om het risico op wateroverlast maximaal in te perken blijven we inzetten op riolerings- en bufferwerken. Via het burgemeestersconvenant en het bijhorende klimaatactieplan zetten we daarnaast verder in op duurzaamheid, ontharding, behoud en uitbreiding van bosgebieden en bestendigen van de open ruimte.

Het mobiliteitsplan zit in de laatste fase, de opstart en uitvoering ervan volgt in 2022. Aan andere projecten rond jeugd, lokale economie, ruimtelijke ordening, milieu en afval, sluikstort, parkeren e.a. wordt naarstig verder gewerkt. Via een positieve, goede en collegiale werking zullen de gemeente- en OCMW-raad zich de volgende jaren over dit alles buigen en de nodige transparante besluiten nemen.

In naam van het Wemmelse bestuur en zijn administratie wens ik jullie prettige feesten, een goed eindejaar en een gezond 2022 toe!

Walter Vansteenkiste

Burgemeester

Gepubliceerd op di 28 december 2021