Dit nieuwsbericht is niet actueel!

BeSafe@home: hoe inbraken voorkomen?

De vroegere nationale campagne '1DagNiet' wordt uitgebreid en maakt plaats voor de campagne BeSafe@home voor de strijd tegen elke vorm van diefstal waarmee jij geconfronteerd kan worden. Hierbij denken we aan inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, diefstal in auto's, cybercriminaliteit,… Het doel van deze actie is om je te doen nadenken over de maatregelen die je zelf kan nemen om deze fenomenen aan te pakken.

Van 18 tot 24 oktober 2021 start de eerste actie van de campagne BeSafe@home en deze focust zich op inbraakpreventie. Tijdens deze week voeren de gemeenschapswachten extra controles uit in inbraakgevoelige buurten en wijken. Ook zullen de gemeenschapswachten je aanmoedigen om je in te schrijven in het project 'WhatsApp-buurtpreventie' én om contact op te nemen met de diefstalpreventieadviseur.

Diefstalpreventieadviseur?!

Weet je zelf niet hoe je jouw woning veilig kan maken? Doe dan een beroep op de diefstalpreventieadviseur! Een diefstalpreventieadviseur is een politieagent of een gemeenteambtenaar die specifiek is opgeleid voor de preventie van diefstal. In Wemmel neemt Dorien de Nijs van politiezone AMOW deze taak op. Zij brengt een gratis bezoek aan jouw woning en onderzoekt samen met jou de zwakke punten van jouw woning. Zij verstrekt advies over de maatregelen die moeten worden genomen. En niets is verplicht! Je beslist zelf welke preventiemaatregelen je al dan niet wil toepassen.

Maak een afspraak met jouw diefstalpreventieadviseur Dorien de Nijs (dorien.denijs@police.belgium.eu of tel. 02/456.08.81).

Meer info en preventietips kan je vinden in de bijgevoegde informatiebrochure, op de website https://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/diefstal of op facebook https://www.facebook.com/besafehomediefstalpreventie.

Wil je graag toetreden tot een bestaande WhatsApp-groep Buurtpreventie? Surf dan snel naar https://www.wemmel.be/nl/product/1078/prevention-locale-via-whatsapp.

Gepubliceerd op vr 15 oktober 2021