Vaccinatielocaties in Eerstelijnszone regio Grimbergen

Na uitgebreid en constructief overleg tussen de burgemeesters en het vaccinatieteam van de Eerstelijnszone (ELZ) Regio Grimbergen werden 2 locaties gekozen: de JDK Hall (Londerzeel) en Complex Zijp (Wemmel) waar afwisselend gevaccineerd zal worden.

Beide locaties zijn instapklaar en beschikken over al de nodige infrastructuur om op zéér korte termijn volledig operationeel te zijn. De locaties zijn weerhouden op basis van vlotte bereikbaarheid, ook met openbaar vervoer, en met voldoende parkeergelegenheid. De betrokken locaties zijn beschikbaar voor lange periode zonder nadelige gevolgen voor andere gebruikers.

Voor de organisatie en coördinatie van de nodige medewerkers zal er samengewerkt worden met de huisartsenkring Harno met poolvorming i.s.m. ELZ Bravio om tot een optimale omkadering van medewerkers te komen.

We registreren al spontane aanmeldingen van zowel verpleegkundigen, artsen als logistieke vrijwilligers. Kandidaat vrijwilligers kunnen zich nog steeds melden via elz.regio.grimbergen@gmail.com

Beide locaties worden op korte periode operationeel gemaakt zodat er met zekerheid gestart kan worden van zodra de vaccins geleverd kunnen worden.

De eerstelijnszone Regio Grimbergen en meer specifiek het Covid19 Team en het vaccinatieteam doen er alles aan om zo snel mogelijk van start te gaan.

Gepubliceerd op wo 13 januari 2021