Rassel

Beschrijving van deze melding

Meldingen
Veiligheidsprobleem
datum
15 okt 2021
Locatie
Rassel
beschrijving
Er zijn momenteel werken in uitvoering (door fluvius? Fluxus?…)
Aan restaurant Santorini staat op de huidige stoep ingetekend waar een nieuwe verlichtingspaal(?) / verkeerslicht (?) moet komen. Dat is midden op de stoep!
Dit impliceert dat fietsers komend van merchtem en een bocht naar rechts maken, of pal op die paal botsen, of de (versmalde) straat op moeten. Dit is niet veilig! Idem voor fietsers komend uit de andere richtingen.
Ik ben zelf een fietser en kom daar frequent voorbij. Als zwakke weggebruiker zoek ik echt de meest veilige route op, maar op deze manier wordt het ons wel heel moeilijk gemaakt.
ik hou mijn hart al vast als ik daar voorbij zal moeten.

Vraag : mogen deze bedrijven zomaar, autonoom beslissen waar zij palen zetten? Heeft de gemeente daar inspraak in?

In mijn straat is ook probleem ontstaan door nieuwe verlichting palen die plots voorzien worden (waarom???). Door twee palen (of iets dergelijks) pal aan de overkant van mijn uitrit, is het nu niet meer mogelijk om achteruit even op de stoep te rijden en zo te draaien. Ik moet dit doen omdat er quasi altijd auto’s geparkeerd staan dicht bij mijn uitrit (wat begrijpelijk is, gezien de schaarste aan parkeerplaatsen en de veelheid aan auto’s). Nu is het uitrijden - onnodig - een heel pak moeilijker geworden. Kan hier iets aan gedaan worden?

Ik, en mijn overbuur, vragen ons ook af, waarom er een extra paal gezet wordt. Er is nu al licht-overlast. Uit noodzaak slaap ik met ooglapje.
Graag antwoord en liefst actie aub, waarvoor dank.
Status
Uitgevoerd
Antwoord

Beste

Onze dienst ontving in goede orde uw melding. Wij maken deze over naar de bevoegde dienst.