Steenweg op Brussel

Beschrijving van deze melding

Meldingen
Verkeer
datum
14 okt 2021
Locatie
Steenweg op Brussel
beschrijving
Beste

Graag wil ik via deze weg een probleem melden betreffende het verkeersveiligheid ter hoogte van de Limburg Stirumlaan en de verlengde ervan namelijk de Steenweg op Brussel.

Wij zijn zelf woonachtig op de Steenweg op Brussel ter hoogte van het nummer 35.

Er is een echte probleem gaande in deze straat omtrent het verkeersveligheid. Mensen rijden zeer snel en stoppen zelden voor het zebrapad om mensen te laten oversteken. Wetend dat er aan het kruispunt een school aanwezig is en 100 meter verder in een zijstraat er zich ook een school bevindt kan het heel gevaarlijk zijn voor en na de schooluren.

Meerdere malen heb ik gemerkt dat auto's niet stoppen om kinderen en ouders te laten oversteken. Wat ik ook heb waargenomen is dat auto's veel te snel rijden. Nochtans is er beneden aan het rondpunt die naar mijn straat duidt een gevaarsbord dat meldt dat er 150 meter verder een oversteekplaats aanwezig is.

Er moet hier echt een oplossing gevonden worden vooraleer er een dramatisch ongeval plaastvindt. Ik heb zelf een maand geleden de politie moeten bellen voor een bestuurder die te snel reed aan een oversteekplaats waar ik en mijn dochter wouden oversteken. Hij reed ons bijna omver. Dit gebeurde aan het kruispunt van de Limburg Stirumlaan en Steenweg op Brussel.

Ook is mijn man getuige geweest van een verkeersongeval waarbij een voetganger werd aangereden op de oversteekplaats voor voetgangers. Dit gebeurde 3 maanden geleden.

Een jaar geleden werd ik ook bijna omver gereden door een bestuurder die een auto wou inhalen aan de oversteekplaats waar ik zelf overstak samen met mijn dochter. Dit nogmaals in dezelfde straat.

Daarbovenop rijden er 's nachts auto's en brommers op zeer hoge snelheid. Dit is niet alleen gevaarlijk maar zorgt ook voor een enorme geluidsoverlast.

We hebben de gemeenschapswachters meermaals aangesproken betreffende bovenstaande problematiek. Zij gingen zelf een rapport opstellen betreffende deze situatie en hebben ons raad gegeven om jullie te contacteren.

Hopelijk kan dit snel worden opgelost.

Vriendelijke groeten
Status
Uitgevoerd
Antwoord

De gemeente Wemmel is bezig met de vernieuwing van het mobiliteitsplan. Hier zal prioriteit gegeven worden aan zwakke weggebruikers.

Het sluiten van op- en afrit 8 zal ervoor zorgen dat er minder doorgaand verkeer zal zijn, enkel lokaal verkeer.

De herinrichting van de Limburg Stirumlaan is voorzien in 2026. Helaas zullen er geen grote infrastructurele werken plaatsvinden.