Lt. Graffplein

Beschrijving van deze melding

Meldingen
Veiligheidsprobleem
datum
06 okt 2021
Locatie
Lt. Graffplein
beschrijving
Luitenant Graff plein : gevoel van onveiligheid en verloedering van het plein

Als bewoner van een straat in de buurt, voel ik mij onveilig als ik voorbij het LADBROKE kantoor op het Luitenant Graff plein wandel. Ik deed reeds melding hiervan enkele jaren geleden, toen werd gezegd dat de vergunning van het kantoor zou verlopen. Alleszins, doet de kleine inham aan het Ladbroke kantoor dienst als vergaderzaaltje waar vaak meerdere jongeren sigaetten en ook wiet staan te roken en dealen (strafbaar), gascapsules gebruiken en dealen (strafbaar). Stel je voor dat mijn zoon zegt dat hij verkiest met de auto mee te rijden dan daar voorbij te moeten stappen!
Een beetje verder wonen Polen, deze staan op de stoep ttz openbare plaats alcohol te drinken (strabaar).
Om nog maar te zwijgen van het afval en de sigarettenpeuken die zo op de openbare weg terechtkomen (strafbaar).
De honden die aan de leiband of los (strafbaar) rondlopen en de eigenaars die de hondenpoep niet oprapen (strafbaar)
Sommige mensen dumpen hun huisvuil voor de ogen van passanten in een van de publieke vuilnisbakken die opgesteld staan op het plein (strafbaar). Alsof het een normaliteit is. Ik heb iemand er ooit over aangesproken, maar dat geen twee keer...

De camera's die er hingen zijn nu verwijderd (heb ik van horen zeggen-heb het nog niet zelf gezien) maar ik heb me afgevraagd of die ooit gediend hebben? Konden de sluikstorters niet gefilmd en geĆÆdentificeerd worden? Idem aan de kledingcontainer rechtover de Deli Traiteur. Meermaals per week wordt daar groot vuil gedumpt (allicht onder te term 'het kan misschien nog dienen voor iemand anders') en evenveel keer wordt het opgehaald door gemeentediensten. Dit probleem moet grondig aangepakt worden.

Stel je voor na al het bovenstaande
= een redelijke opsomming van STRAFBARE FEITEN !
als ik in het kader van "Mooimakers" zwerfvuil ga rapen in deze buurt.
Begrijpt u mijn frustratie?
Status
In behandeling
Antwoord

Beste


Onze dienst ontving in goede orde uw melding. Wij maken dit eveneens over naar de bevoegde diensten van de lokale politie AMOW.

Alle feiten die u opsomt zijn inderdaad inbreuken tegen het gemeentelijk politiereglement. Deze inbreuken stellen onze diensten ook vast. Hiervoor zijn al meerdere gemeentelijke administratieve sancties (boetes) voor uitgeschreven.


Daarnaast is het van belang dat u bij elke vorm van overlast contact kan en mag nemen met de politie op het nummer 101.