Gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans

De gemeentelijke academie is een kunstencentrum waar kinderen en volwassenen in een artistieke, culturele en inspirerende omgeving les volgen in muziek, woord en dans.

In een open geest wordt zowel de amateurkunstenaar als de professioneel-in-spe door gekwalificeerde leerkrachten begeleid volgens zijn of haar noden en wensen.
Dit gebeurt op basis van weldoordachte leerplannen, jarenlange ervaring op gebied van pedagogie en begeleiding en een langetermijnvisie. Een persoonlijke, technische en artistieke ontwikkeling wordt gekoppeld aan groepsgebonden voorstellingen.

De dansers kunnen vanaf 4 jaar terecht in de dansinitiatie. Nadien volgen ze danslab, klassieke dans en hedendaagse dans.

Zij die hun verbale talenten willen ontwikkelen, kunnen vanaf 6 jaar de cursus "Woord" volgen, waarna zij via woordatelier en speltheater doorstromen naar toneel.

Muzikaal geïnteresseerden kunnen starten vanaf 6 jaar met muziek- en instrumentinitiatie (piano, viool, gitaar…). Vanaf 8 jaar ontrafelen ze via muzikale en culturele vorming, instrument (piano, klavecimbel, zang, strijkers, slagwerk, houtblazers of gitaar), koor, samenspel én compositie de geheimen van de muziek. Er is ook mogelijkheid om via elektrische gitaar, elektrische piano en basgitaar de wereld van jazz-, pop- en rockmuziek te ontdekken.

De gemeentelijke academie staat open voor iedereen die zijn vrije tijd op een artistieke en creatieve manier wil invullen.

Openingsuren en contact

adres
Dr. H. Folletlaan 24
1780 Wemmel
tel.
02/462.06.50
fax
02/462.06.59
e-mail
academie@wemmel.be
website
www.academiewemmel.be