Smart Café oktober 2020: over nieuwsapps en desinformatie (FR)

Deze activiteit is niet actueel.
In het Smart Café ga je aan de slag met je eigen tablet of smartphone. Je leert nieuwe apps kennen en ontdekt de mogelijkheden van jouw toestel. Thema oktober 2020: nieuwsapps en een Fantastische Fake News Quiz! De sessies NL en FR zijn VOLZET. Je kan inschrijven op de reservelijst.

Wanneer

  • do 22 oktober 2020
    Van 09.30 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
Bib Wemmel
adres
J. De Ridderlaan 49
1780 Wemmel

Info

Hoe blijf jij op de hoogte van de actualiteit? Welke kanalen bestaan er allemaal om geïnformeerd te blijven? En hoe werken die nieuwsapps van kranten en televisie om regelmatig updates te ontvangen?

We sluiten het Smart Café af met een Fantastische Fake News Quiz! Je maakt kennis met begrippen als clickbait, deepfake, de filterbubbel en je test hoe goed je zelf echt of nep van elkaar kan onderscheiden. Verwacht je aan ludieke opdrachten, scherpe vragen, een open groepsgesprek en tips die je op weg zetten om de strijd aan te gaan met desinformatie.

De Smart Cafés zijn coronaproof. Lees hier welke maatregelen we treffen en wat je zelf kan doen!

  • Donderdag 15/10, 9u30-12u30 (NL) - VOLZET!
  • Donderdag 22/10, 9u30-12u30 (FR) - VOLZET!
  • Dit Smart Café wordt georganiseerd ter vervanging van de Fake News Quiz van voorjaar 2020 en is daarom uitzonderlijk gratis.
  • Het Smart Café is volzet, maar je kan inschrijven op de reservelijst via het formulier online of in de bib tijdens de openingsuren.
  • Dit moet je zelf meebrengen: jouw eigen toestel en toebehoren, de inloggegevens voor jouw Google-account of Apple ID, een mondmasker, je eigen drinkbus, papier en een balpen.
  • De toegang tot de bib is gewijzigd. De bib is enkel bereikbaar via de brandweg naast de Residentie Geurts, aan de Prins Boudewijnlaan 12. De brandweg vind je links naast de hoofdingang van de residentie en is aangeduid met wegwijzers 'BIB'. Deze brandweg is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Indien je met de wagen komt, kan je parkeren aan de Prins Boudewijnlaan, de Isidoor Meyskensstraat of de Limburg Stirumlaan. Let op, soms moet je een parkeerschijf plaatsen.
Alle activiteiten

Organisatie

naam
Bibliotheek Wemmel
tel.
02/462.06.20
website
bib.wemmel.be
e-mail
bib@wemmel.be